Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Ændring af personelloven 1. juli 2019

Indholdsområde

 
 
 

Ændring af personelloven 1. juli 2019 

Opdateret 30. august: Orienteringsbrevene om ændring i personelloven er nu på vej i e-Boks. Har du mod forventning ikke modtaget brevet inden den 5. september 2019, er du velkommen til at henvende dig til HR-Rådgivningen på 7281 9000 (tast 4) eller på mail FPS@MIL.DK.

Den 1. juli 2019 trådte en ny lovbestemmelse i kraft, der indebærer, at alt militært personel, der har været ansat i et år eller mere på Forsvarsministeriets område, kan indkaldes i op til 36 måneder ved krig eller krisesituationer. Militært personel, der allerede er ansat den 1. juli 2019, kan til enhver tid anmode om fritagelse fra den forpligtelse.

 

En ny bestemmelse i § 9, stk. 4 i Lov om forsvarets personel indebærer, at militært ansatte er forpligtet til at forrette tjeneste efter endt ansættelse i Forsvarsministeriets koncern frem til folkepensionsalderen i tilfælde af krig el. lign, såfremt de indkaldes. Den nye bestemmelse gælder for militært personel, der er ansat den 1. juli 2019, og militært personel, der ansættes efter den 1. juli 2019.

 

Samtlige militært ansatte, der er ansat inden for ministerområdet på tidspunktet for lovens ikrafttræden (1. juli 2019), kan efter anmodning blive fritaget på et hvilket som helst tidspunkt.

 

En eventuel anmodning om at blive fritaget vil ikke have indflydelse på medarbejderens øvrige karriere på Forsvarsministeriets område. De medarbejdere, der måtte begære sig fritaget fra forpligtelsen, vil modtage en kvittering på, at de er fritaget.  

 

Forsvarsministeriets Personalestyrelse sender i løbet af august 2019 et brev om dette i e-boks til samtlige militært ansatte, der er ansat 1. juli 2019. I brevet vil det også fremgå, hvordan man anmoder om fritagelse.

Sidst opdateret 08-06-2020 - kl. 11:44