Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Udnævnelse til og inden for den militære mellemledergruppe

Indholdsområde

 
 
 

Udnævnelse til og inden for den militære mellemledergruppe 

I det efterfølgende kan du læse, hvordan du kan blive udnævnt til sergent, oversergent eller seniorsergent. Artiklen er opdelt efter grad. På den måde behøver du kun læse netop det afsnit, der er relevant for dig.

*Du skal være opmærksom på, at mellemlederuddannelserne (VUT- I og VUT-II) i alle tre værn er under revidering 1. halvår 2019. Når der på den baggrund er udarbejdet en ny forvaltningspraksis for udnævnelse til over- og seniorsergent, vil denne artikel blive rettet. 
 
Sergent
For at blive udnævnt til sergent skal du først søge og gennemføre Grundlæggende Sergentuddannelse - GSU-Almen eller Sergentuddannelses for Stampersonel (tidligere GSU afkortet) og dernæst enten være tjenestegørende i, eller søge og ansættes i en stilling på sergentniveauet. Du bliver således ikke udnævnt efter endt uddannelse, men når du er tjenestegørende i en sergent stilling.
Alternativt kan du udnævnes til sergent, hvis du efter din myndigheds bestemmelse indgår i en lokal tjenesteplan, hvor myndigheden beordrer dig i de første 1-2 stillinger på sergentniveau. Læs mere om lokale tjenesteplaner her
 
Oversergent
For at blive udnævnt til oversergent skal du først søge, og gennemføre Videreuddannelsestrin-I for mellemledere (VUT-I/ML) eller tilsvarende og dernæst enten være tjenestegørende i, eller søge og ansættes i en stilling på oversergent-niveauet. Du bliver således ikke udnævnt efter endt uddannelse, men når du er tjenestegørende i en oversergent stilling, som du har søgt og fået.
 
Seniorsergent
For at blive udnævnt til seniorsergent skal du først søge og gennemføre Videreuddannelsestrin-II for mellemledere (VUT-II/ML) eller tilsvarende og dernæst enten være tjenestegørende i, eller søge og ansættes i en stilling på seniorsergentniveauet. Du bliver således ikke udnævnt efter endt uddannelse, men når du er tjenestegørende i en seniorsergentstilling, som du har søgt og fået.