Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Feriepenge til fratrådte medarbejdere

Indholdsområde

 
 
 

Feriepenge til fratrådte medarbejdere 

Når dit ansættelsesforhold med Forsvaret ophører, vil dine evt. tilgodehavende feriepenge(dage) blive overført til FerieKonto. DU skal være opmærksom på at det kun er ferie optjent frem til og med 31. august 2019 som overføres. Herefter skal du selv sørge for udbetaling af feriepenge via FerieKonto, når du efterfølgende skal afholde ferie. Dog vil feriedage fra optjeningsåret 2018 blive udbetalt automatisk til NEM-konto.
 
Vær opmærksom på at reglerne for overførelse af tilgodehavende feriepenge betyder, at der kan gå op til 3 måneder fra Forsvaret har oplyst beløbet på lønsedlen, til du kan se dem på FerieKonto.
 
Hvis du har planer om at afholde ferie umiddelbart i forlængelse af din afgang, og inden pengene kan udbetales fra FerieKonto, har du mulighed for at få pengene udbetalt direkte til din NEMKONTO.
 
Dette gøres ved, at du henvender dig til Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, på telefon 7281 0700 (følg vejledning). Dette skal ske senest den 4. i fratrædelses-måneden.
 
Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse har ikke mulighed for at udbetale feriepenge ved henvendelse efter d. 4. i fratrædelsesmåneden, da pengene automatisk vil blive overført til FerieKonto.
 
OBS! Ny ferielov
Feriepenge optjent frem til 31. august 2019 overføres til feriekonto. Ferie optjent efter 1. september 2019 til 31. august 2020 er omfattet af den nye ferielov og vil derfor blive overført til den nye fond, Lønmodtagernes Feriemidler, hvor de indefryses indtil du når folkepensionsalderen eller forlader arbejdsmarkedet, dog tidligst den 1. oktober 2021.
 
Vil du vide mere om den nye ferielov, vil vi anbefale at du besøger internettet: https://www.ld.dk/Lonmodtagernes-Feriemidler
 
Pr. 1. september 2020 skal alle starte på samtidighedsferie. 
 
Vær opmærksom på, at tilgodehavende særlige feriedage altid udbetales i forbindelse med fratrædelse.