Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Udbetaling af opsat pension eller anden pension, som det offentlige har bidraget til

Indholdsområde

 
 
 

Udbetaling af opsat pension eller anden pension, som det offentlige har bidraget til 

Du har pligt til at orientere Forsvarsministeriets Personalestyrelse, hvis du vælger at få udbetalt din opsatte pension eller anden pension, som det offentlige har bidraget til.

 

Vælger du i løbet af din ansættelse i Forsvaret at lade enten en opsat pension eller anden pensionsordning, som det offentlige har bidraget til (fx understøttelse eller en arbejdsgiverbidragsfinancieret pensionsordning) komme til udbetaling, er du som medarbejder forpligtet til at orientere Forsvarsministeriets Personalestyrelse herom, inden udbetalingen påbegyndes.
 
Det skyldes, at størstedelen af overenskomsterne på statens område udelukker ansættelse af pensionister. Du vil derfor ikke kunne forblive på den overenskomst, som du hidtil har ansat i henhold til, efter at pensionsudbetalingen er påbegyndt.
 
Dit ansættelsesforhold vil i stedet blive overført til en individuel kontrakt, hvilket sker ”automatisk”, når du har gjort Personalestyrelsen bekendt med, at du vil lade en af dine pensioner komme til udbetaling.
 
Overførslen sker 1:1 og fra det tidspunkt, hvor pensionsudbetalingen påbegyndes. Du vil således ikke opleve nogen ændringer i forhold til din løn eller andre vilkår.
Sidst opdateret 15-08-2018 - kl. 08:45