Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Diplomat-/tjenestepas og visum

Indholdsområde

 
 
 

Diplomat-/tjenestepas og visum 

Skal du udsendes, udstationeres eller på tjenesterejse kan det kræves at du er udstyret med et biometrisk diplomatpas, tjenestepas med eller uden visum alt afhængigt af dit rejsemål.
 
Diplomatpasansøgning
For at søge om diplomatpas skal du udfylde ansøgningsskemaet om diplomat/tjenestepas, som du finder under 'Nyttige links' til højre.
 
Vær opmærksom på, at du skal vedlægge kopi af dit nuværende nationalitetspas. Din sikkerhedsgodkendelse være gyldig minimum 6 måneder efter din hjemkomstdato.
 
Visumansøgning
Ved indrejse til de fleste lande stilles der krav om visum uanset hvordan indrejsen foregår, og uanset opgavens art. Det betyder, at diplomatpas næsten altid skal forsynes med visum. Eventuel visumansøgning vedlagt fotos skal indleveres samtidigt med diplomatpasansøgning og kopi af nationalitetspas.

Du finder visumformular og vejledning på www.visumformular.dk, hvor du også kan se hvilke lande, der kræver visum.
 
Tjenestepas
Du kan søge om tjenestepas i tilfælde hvor du har brug for et ekstra pas under rejsen. For eksempel i forbindelse med fornyelse af visum i dit eget pas/diplomatpas under rejsen og indrejse til lande, som ikke accepterer stempler og visum fra andre lande.
 
Ansøgningsskemaet om diplomat/tjenestepas, finder du under nyttige links til højre.
 
Kontaktoplysninger
Du skal vedlægge kontaktoplysninger til din ansøgning
 

  • Privat e-mail adresse
  • Eventuelt telefon nummer
  • Periode
  • Formål med rejsen
  • Funktion du skal udsendes i fx: Staff officer, Security advisor o.l.

 
Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse (FRS) videregiver disse oplysninger til Udenrigsministeriet. Udenrigsministeriet kontakter dig direkte for at aftale et evt. møde til optagelse af biometri (fingeraftryk og foto) i ministeriet. Du vil blive kontaktet Udenrigsministeriet.
Såfremt du skal udsendes som FN-observatør (FN OBS), FN-Stabsofficerer eller som enkeltmand (ENKMD), skal du maile ansøgningsskema m.m. direkte til Trænregimentet (TRR), Ålborg Kaserner, da TRR har det administrative ansvar for FN OBS og ENKMD. Mail der skal anvendes: TRR-KTP-EMU@mil.dk.
TRR vil videreforanstalte dokumenter til UM, udenom FRS, og du vil efterfølgende blive kontaktet af UM.
 
Anmeldelse til ambassade
Personel der udstationeres ved stabe og hovedkvarterer eller i særlige bidrag for eksempel Terminalkommando, eller som IT/Technical Advisers og lignende skal ofte anmeldes ved ambassaden i det aktuelle land via Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse og Udenrigsministeriet.
 
Skal du anmeldes udfylder du Liste til persondata og til akkreditering/anmeldelse til ambassade eller konsulat som du finder under nyttige links til højre.
 
Materialet fremsendes senest 3 måneder før rejse til:
Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse
Att: PAS
Arsenalvej 55C
9800 Hjørring
Kontakt: FRS-KTP-PAS-VISUM (FIIN)
 
Læs mere
Du kan læse mere om Diplomat/tjenestepas og Visum i Vejledning til ansøgning om diplomatpas, tjenestepas, visum samt akkreditering og anmeldelse til ambassader og konsulater for forsvarets personel, som du finder under 'Nyttige links' til højre.