Nye aftaler giver Forsvarets ansatte mulighed for at tage en uddannelse
Forsvarskommandoen (FKO) har netop indgået aftaler med Centralforeningen for Stampersonel (CS) og Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) om
en opkvalificeringspulje for allerede ansatte og en ny ansættelsesform med optjening af ret til uddannelse med løn for nyansatte konstabler og sergenter. Målet er at give soldaterne øget incitament til at blive længere i Forsvaret.
FKO har netop indgået aftaler med CS og HKKF om en opkvalificeringspulje for allerede ansatte og en ny ansættelsesform for nyansatte. Aftalen betyder blandt andet, at de medarbejdere, der allerede er ansat i Forsvaret, kan opkvalificeres til en civilt kompetencegivende uddannelse. Der afsættes i alt ca. 900 mio. kr., som skal bruges på uddannelse til de medarbejdere, der ikke tidligere har haft mulighed for at afvikle civiluddannelse eller opnå tjenestemandsansættelse, og som ikke bliver omfattet af den nye ansættelsesform.
Ny ansættelsesform
Med den nye ansættelsesform får ansatte, der indgår kontrakt med Forsvaret, fremover mulighed for at tage en uddannelse med løn efter mindst fire års ansættelse. Dermed bliver muligheden for at videreuddanne sig væsentligt forbedret. Ambitionen er at sikre, at flere vælger at blive længere i Forsvaret end tilfældet er i dag.
Den nye ansættelsesform betyder, at nyansatte konstabler og sergenter får en tidsbegrænset kontrakt på 10 år, hvor de kan optjene op til to års uddannelse med løn. Derudover gives der mulighed for at tilkøbe yderligere ret til uddannelse med løn mod en reduktion i løn og pension. Den nye ansættelsesform omfatter nyansatte med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2025.
Der er afsat ca. 900 mio. kr. til opkvalificeringspuljen og ca. 1,3 mia. kr. til den nye ansættelsesform i forligsperioden. Midlerne kan som udgangspunkt bruges til at tage alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark.
Forsvaret er nu gået i gang med at implementere aftalerne, hvilket der kan læses mere om på denne side