Hvad er processen ved ansøgning
Se en udførlig beskrivelse af, hvordan ansøgningsprocessen forløber her.
 
Hvilke stillinger slås op
Bemandingssystemet baserer sig i høj grad på opslag af stillinger, når de bliver ledige. Der vil dog være undtagelser, hvor forsvaret beslutter ikke at slå en stilling op grundet økonomi eller forestående omstrukturering. Derudover kan en stilling besættes uden opslag, hvis forsvaret har medarbejdere, der skal placeres som følge af eks. afslutning af en tidsbestemt stillingsbesættelse (eks. udland, CU eller TUL).
 
Hvor kan jeg arbejde og hvad laver de enkelte myndigheder
Hvis du er i tvivl om, hvor i landet det er muligt at gøre tjeneste, og hvad de enkelte myndigheder laver, kan du finde inspiration i myndighedsoversigten.
 
Stillingsoversigt
For at finde de stillinger der kunne være interessante, har vi lavet et stillingskatalog der indeholder alle klassificerede (faste) stillinger. Her kan du søge på myndighed, niveau m.m. Denne oversigt er kun at finde på HR-portalen på FIIN.
 
Hvor finder jeg funktionsbeskrivelserne
Hvis du vil vide mere om den enkelte stilling, kan funktionsbeskrivelsen hentes i DeMars. Funktionsbeskrivelsen kan evt. suppleres med, at kontakte den medarbejder der bestrider stillingen i dag. Se vejledningen på HR-portalen på FIIN.
 
Hvordan søger jeg ledige stillinger
Du kan oprette en jobagent og søge nye stillinger og uddannelser på Forsvarets karrieresite.

Med E-rekruttering får du også mulighed for at oprette flere jobagenter med forskellige ønsker.

Har du en profil på LinkedIn, kan du anvende den i din jobsøgning.

Du kan også søge stillinger via HR-portalen på FIIN, hvor du kan oprette en kandidatprofil med lidt flere muligheder (Pga. tekniske udfordringer er det ikke muligt at søge stillinger via DeMars på nuværende tidspunkt). Udover at du kan opdatere dine personlige data og oprette en eller flere jobagenter, kan du se de kvalifikationer, du har liggende i DeMars.

Du kan hente inspiration og vejledning om jobsøgning på HR-portalen på både FIIN og internettet.

Ansøgning – hvem skal informeres
Det er bedst at være i god dialog med sin chef om et eventuelt ønske om jobskifte. Først og fremmest kan han/hun hjælpe med gode råd om valg af stilling og karriere samt sparring i forbindelse med ansøgningen. Der er dog ikke krav om, at du skal informere din chef om dine jobsøgninger. 

Jeg har fået stillingen - hvad så
Så snart du har fået besked om, at du har fået stillingen, som du har søgt, skal du meddele det til din nærmeste chef. Det er nemlig din chef, der skal initiere dialogen med din kommende chef om skiftetidspunkt.

Hvordan laver jeg en ansøgning og et CV
Ansøgningen er det første vigtige skridt på vejen mod at få en ny stilling. Derfor har vi lavet en kort vejledning med gode råd og tips til, hvordan du kan gøre din ansøgning bedre. Du finder vejledninger nederst på siden.
 
Samtale – hvad så
Samtalen er sidste udfordring inden stillingen er din. Derfor vil vi gerne give et par gode råd med på vejen i din forberedelse til samtale. Du finder en vejledning nederst på siden.
 
Held og lykke med din ansøgning!

 

Sidst opdateret 28. juli, 2020 - Kl. 11.08